تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال

در این مقاله سعی بر این داریم  تا شما را با تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال آشنا سازیم. اگر در طول روزهای اخیر، به هر دلیل نیازمند آن شده اید که حافظه دستگاه مورد استفاده تان را ارتقاء دهید، بهتر است پیش از اقدام به این کار با هاردهای اکسترنال و اینترنال، و تفاوتشان باهم  بررسی و ، کاربرد هر یک از آنها و در نهایت مدلها و برندهای موجود از هر یک، آشنا شوید. اگر اندک آشنایی با زبان انگلیسی داشته باشید، می توانید از طریق نامِ همین هاردها، به تفاوت میان آنها پی ببرید.

هارد اکسترنال (خارجی) همانگونه که از نام آن پیداست، در خارج از دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد؛ برخلاف هارد اینترنال (داخلی) که در درون دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد. 

هارد اینترنال (Internal HDD):

نخستین تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال محل جایگیری آنهاست. اگر کاربر کامپیوتر یا لپ تاپ باشید حتما می دانید که در درون دستگاه مورد استفاده تان یک هارد وجود دارد. این هارد، همان هارد اینترنال است. هارد اینترنال یا همان دیسک سخت، بزرگترین حافظه جانبی موجود در کامپیوتر یا لپ تاپ است که تقریباً تمامی داده‌ها از جمله سیستم عامل، فایل‌ها، برنامه‌ها و … روی آن قرار می‌گیرند. هارد‌دیسک‌ها معمولا به اندازه یک کتابچه با اندازه‌های بین ۳٫۵ تا ۶ اینچ اما سنگین‌تر و سخت‌تر هستند. هارد اینترنال یک وظیفه دارد و آن حفظ دائمی داده‌ها است. هر داده دیجیتالی و اطلاعاتی که برای ذخیره سازی به هارد دیسک ارسال می‌شود، تا زمانی که حذف نشود در مکان خود باقی خواهد ماند.

البته ممکن است شرایط محیطی نیز در از بین رفتن این داده‌ها اثر بگذارد. شما می توانید هارد اینترنال خود را به کامپیوترهای متعددی وصل کنید؛ اما باید این را بدانید که هارد اینترنال برای جا به جایی مداوم و مکرر ساخته نشده است و این همان بارزترین تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال است. باز کردن و بستن هارد داخلی درون کیس، به مراتب زمان بیشتری را از شما خواهد گرفت. همچنین این کار مشکلات و دردسرهای خاص خود را دارد.

برخی دیگر از مزایای مهم هارد اینترنال عبارتند از:

  1. اتصال ثابت : هارد  اینترنال شما همیشه به رایانه متصل است. این به این معنی است که هنگام روشن کردن سیستم خود، لازم نیست نگران باشید که فایل های شما در آنجا نباشند.
  2. بزرگترین ظرفیت ذخیره سازی : هارد دیسک های داخلی معمولاً بیشترین پتانسیل را برای ظرفیت ذخیره سازی نسبت به انواع دیگر هارد دیسک ها دارند.
  3. هزینه خرید : در مقایسه با هزینه خرید هارد اکسترنال این هارد دیسک ها رده بالاتر هستند و به مراتب ارزش بیشتری دارند.
  4. قابلیت ارتقاء : شما در صورتی که متوجه شدید هارددیسک اینترنال شما پاسخگو نیازتان نیست آن را ارتقا دهید.

هارد اکسترنال (External HDD):

 نخستین تفاوت هارد اکسترنال و اینترنال، مربوط به محل جایگیری‌شان است. بر خلاف هارد اینترنال که در درون دستگاه جای دارد، هارد اکسترنال در خارج از دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد و ارتباط آن با دستگاه توسط یک کابل رابط انجام می پذیرد و به پورتی مثل USB یا اترنت متصل می شود. هاردهای اکسترنال قابلیت جابجایی دارند و پس از انتقال داده ها به این هاردها، کاربر می تواند به هر کجا که بخواهد آنها را با خود ببرد. البته در زمان جابجایی، هاردهای اکسترنال، نیاز به مراقبت ویژه دارد و می بایست از ورود هر گونه ضربه به آنها جلوگیری کرد. هاردهای اکسترنال معمولاً در دو نوع پاسپورتی (کوچک) و رومیزی (بزرگتر از پاسپورتی) تولید می شوند.

 دلیل تفاوت در سایز این دو هارد، میزان حافظه آنهاست که برای مثال در هارد رومیزی گاه به دو ترابایت نیز می رسد. هارد اکسترنال رومیزی یا همان دسکتاپ برای کسانی که نیازی به جابجایی هارد اکسترنال خود ندارند، گزینه بسیار مناسب و کارآمدی است و به نوعی دستگاه ذخیره ساز مطمئن تری را برای ذخیره اطلاعات خود استفاده نموده اند. 



برخی دیگر از مزایای مهم هارد دیسک اکسترنال عبارتند از:

  1. ظرفیت ذخیره سازی زیاد: شما به راحتی می توانید حجم زیادی از فایل ها، تصاویر، فیلم ها و موارد دیگر را در یک هارد اکسترنال ذخیره کنید. ضمنا بسته به نوع ساخت و سازنده درایو انتخابی، می توانید میزان داده را افزایش دهید.
  2. قابلیت حمل: شما به راحتی می توانید هارد اکسترنال را با خود به هر مکانی ببرید. این هارددیسک ها به منظور مبادله فایل بین مکان های مختلف، گزینه خوبی محسوب می شوند.
  3. وزن سبک: علاوه بر قابل حمل بودن، هارد دیسک اکسترنال بسیار سبک طراحی شده اند.
  4. امنیت بیشتر: از آن جایی که داده های شما همیشه در دستتان قرار دارد، مطمعن هستید که همیشه امن خواهد بود. شما به جای اینکه داده هایتان را در یک رایانه آسیب پذیر قرار دهید می توانید با خرید یک هارد اکسترنال برای همیشه، از خطر سرقت اطلاعات خلاص شوید.